اسید چرب سویا چه خصوصیات و کاربردهایی دارد

در ادامه معرفی محصولات تولید شده در پالایشگاه چرب شیمی، در این مقاله به معرفی اسید چرب سویا می پردازیم. این اسید چرب حاصل از فرآیندهای اسپلیت و تقطیر روغن سویا است که در مقاله “روغن سویا”  به تشریح مشخصات و ویژگی های این روغن پرداختیم. اسید چرب سویا که جزء اسیدهای چرب غیر اشباع دسته بندی می گردد، در صنایع رنگ و رزین، آرایشی و بهداشتی، شوینده ها، صنعت پلاستیک و … کاربرد دارد.

کلید واژه: اسید چرب سویا اسید چرب سویا فتی اسید چرب شیمی اولئوکمیکال روغن سویا اسید چرب لینولئیک آلکید رزین اسید چرب غیر اشباع- سویا درجه ۱

با انجام عملیات تصفیه اولیه، اسپلیت با هیدرولیز و تقطیر اسید چرب در خلاء، اسید چرب سویا درجه ۱ تولید می­ گردد. این اسید چرب، با نسبت بالایی از اسید لینولئیک یک اسید چرب غیر اشباع محسوب می شود. علاوه بر این در ترکیب آن اولئیک اسید (C18:1)، پالمیتیک اسید (C16:0) ، استئاریک اسید (C18:0)  و لینولنیک اسید (C18:3) نیز موجود است. این اسید چرب از لحاظ ظاهری معمولاً مایع روغنی مایل به زرد است و با توجه به دما، به صورت مایع ویسکوز زرد رنگ وجود دارد.

محصول تولید شده در پالایشگاه چرب شیمی دارای درصد ترکیبات مطابق با استانداردهای بین المللی (که در آزمایشگاه مجهز شرکت با بهره­ گیری از تجهیزات مدرن و دستگاه های کروماتوگرافی گازی بدست می آید) می باشد.

ترکیب اسید چرب سویا چرب شیمی در جدول ۱ ذکر شده است.

جدول ۱: ترکیب اسید چرب سویا چرب شیمی

اسید چرب حدود تعیین شده با دستگاه کروماتوگرافی گازی (در حسب درصد)

C16:0

۱۰-۱۳

C18:0

۵-۳

C18:1

۲۲-۲۷

C18:2

۵۲-۵۸

C18:3

۳-۱

 

اسید چرب سویا در پالایشگاه چرب شیمی با درجه خلوص ۱۰۰- ۹۹/۹ درصد در دو گرید اسید چرب سویا درجه ۱، اسید چرب سویا درجه ۲ تولید می شود که بدون شک جزء بهترین اسیدهای چرب تولید شده در کشور می باشد. در جدول ۲ مشخصات فیزیکی و شیمیایی اسید چرب سویا ارائه شده است.

جدول ۲: آنالیز اسید چرب سویا چرب شیمی

پارامتر

اسید چرب سویا درجه ۱ کد CC-201

اسید چرب سویا درجه ۲

کد CC-202

عدد یدی

۱۲۸-۱۳۲

۱۱۰-۱۱۸

عدد صابونی

۱۹۹-۲۰۲

۱۹۹-۲۰۲

عدد اسیدی

۱۹۸-۲۰۲

۱۹۸-۲۰۲

دمای تیتر (درجه سانتیگراد)

۱۵-۲۴

۲۶-۲۸

عدد پراکسید

۲>

۲>

رنگ (گاردنر)

۰/۵-۰/۸

۰/۸-۱/۵

رطوبت

صفر

صفر

 

در ادامه تصاویر محصولات اسید چرب سویا درجه ۱ و درجه ۲ ارائه شده است که کیفیت بالای این محصولات مشهود می باشد.

اسید چرب سویا درجه 1

شکل ۱: اسید چرب سویا درجه ۱

اسید چرب سویا درجه 2

شکل ۲: اسید چرب سویا درجه ۲

کاربردهای اسید چرب سویا

  • اسید چرب سویا کاربردهای گسترده­ای در صنعت شیمی و برای تولید انواع مواد شیمیایی صنعت آرایشی و بهداشتی دارد. از جمله کاربردهای آن می­توان به تولید آمین­ها، بتائین­ها، استرها، الکل­های چرب، مواد تمیزکننده روی سطح و مواد شوینده، ساخت مواد آرایشی و مراقبت­های شخصی، صابون­های مایع و جامد اشاره نمود.
  • متداول­ترین اسید چرب در صنعت رنگ و رزین که برای تهیه رزین­های آلکید مورد استفاده قرار می­گیرد اسید چرب سویا می­باشد.
  • اسید چرب سویا اپوکسید شده را به دلیل داشتن تأثیرهاي پایدارکنندگی گرمایی در فرمولاسیون برخی پلاستیک­ها مانند PVC مصرف می­نمایند.
  • از اسید چرب سویا به عنوان نرم­کننده (پلاستی­سایزر) و انعطاف­دهنده در برخی مواد پلیمري دیگر مانند رزین­هاي اپوکسی که کاربردشان در تولید پوشش­هاي سطح و چسب­هاي دوجزیی می­باشد، استفاده می­شود.

 

جهت دریافت مشاوره علمی و تخصصی در خصوص این محصول و سایر محصولات شرکت و سفارش خرید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
نظرات شما مخاطب گرامی ما را در بهبود ارائه تازه های علمی یاری داده و شما میتوانید نظرات گرانبهای خود را در قسمت زیر بصورت کامنت با مجموعه چرب شیمی در میان بگذارید.
در ادامه دیگر

مقالات مرتبط چرب شیمی

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *