لینولئیک اسید یا اسید چرب آفتابگردان چه خصوصیات و کاربردهایی دارد

در مقاله “روغن آفتابگردان”  به معرفی روغن آفتابگردان و ساختار آن پرداختیم. اینک در این مقاله به معرفی اسید چرب لینولئیک اسید که از فرآیندهای هیدرولیز و تقطیر روغن آفتابگردان حاصل می­ شود می پردازیم. لینولئیک اسید اسید چربی با دو پیوند دوگانه است و در ساختار روغن های آفتابگردان، سویا، پنبه دانه و … یافت می شود. این اسید چرب به دلیل ویژگی هایی که دارد کاربردهای متنوعی در صنایع رنگ و رزین، آرایشی و بهداشتی، صنایع سلولزی و … دارد.

کلید واژه: لینولئیک اسید اسید چرب ۹، ۱۲-اکتادکادی انوئیک چرب شیمی اولئوکمیکال روغن آفتابگردان روغن سویا اسید چرب لینولئیک آلکید رزین اسید چرب غیر اشباع

لینولئیک اسید (Linoleic Acid) که نام دیگر آن ۹، ۱۲-اکتادکادی انوئیک است، یک اسید چرب غیر اشباع با ۱۸ اتم کربن می باشد که دارای دو پیوند دوگانه بر روی کربن های شماره ۹ و ۱۲ است و رایج ترین چربی امگا (Omega 6) می باشد. لینولئیک اسید به مقدار قابل توجهی در ترکیب بسیاری از روغن های گیاهی مانند آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، ذرت و … وجود دارد. همچنین در مقادیر کمتر در روغن های زیتون، پالم، کانولا و … یافت می شود.

شکل ۱: زنجیره مولکولی لینولئیک اسید

لینولئیک اسید دارای فرمول شیمیایی C18H32O2  می باشد و اسید چربی بی بو بوده که دارای رنگ زرد کمرنگ و شفاف است و در دمای اتاق به صورت مایع می باشد.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی لینولئیک اسید

مشخصه مقدار
ماده شیمیایی لینولئیک اسید
ظاهر مایع زرد کمرنگ
نام علمی   اکتادکادی انوئیک
فرمول شیمیایی C18H32O2
نمایه C18:2
دمای جوش(°C) ۲۳۰
دمای ذوب(درجه سانتیگراد) ۵/۶-
دانسیته(g/ml) در °C 25 ۹/۰
جرم مولکولی(g/mol)

۴۵۲/۲۸۰

 

به محصول اسید چرب حاصل از فرآیند اسپلیت و متعاقباً تقطیر روغن آفتابگردان که دارای درصد بالایی از لینولئیک اسید باشد، اسید چرب لینولئیک می گویند.

لینولئیک اسید مصرفی در صنایع مختلف عموماً در ترکیبی با اولئیک اسید (C18:1) و درصد ناچیزی پالمتیک اسید (C16:0) و استئاریک اسید (C18) تولید می گردد و لینولئیک اسید خالص نیز بوسیله عملیات فراکشنه نمودن اسیدهای چرب بدست می آید.

محصول شرکت چرب شیمی بر اساس میزان درصد لینولئیک اسید موجود در آن (که در آزمایشگاه پالایشگاه و یا واحد R&D شرکت با بهره گیری از تجهیزات مدرن و دستگاه کروماتوگرافی گازی مشخصات و میزان آن بدست می آید) بسته به نیاز صنایع مختلف مصرف کننده از ۶۰% تا ۷۰% تولید و گرید بندی می­ گردد  و در دمای اتاق به صورت مایع است.

اسید چرب آفتابگردان در پالایشگاه چرب شیمی با درجه خلوص ۱۰۰- ۹/۹۹ درصد در چهار گرید لینولئیک اسید، اسید چرب مخلوط آفتابگردان، اسید چرب رزجیو آفتابگردان و اسید چرب آفتابگردان درجه ۲ تولید می شود که می­ توانید جهت اطلاع از آنالیزها، در صفحه اصلی سایت و در بخش محصولات به صفحه اسید چرب آفتابگردان مراجعه نمایید.

کاربردهای اسید چرب آفتابگردان

  • اسید چرب آفتابگردان غنی به دلیل دارا بودن درصد بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع به ویژه لینولئیک اسید در ساخت رزین و رنگ های “شورت اویل” و کوره ای برای رنگ اتوموبیل و یخچال و رادیاتور و … مصرف دارد.
  •  اسید چرب آفتاب گردان به عنوان امگا ۶ پوست را صاف، مرطوب و الاستیک نگه می‌دارد و یکی از مواد مهم در خط تولید محصولات آرایشی است.
  • اسید چرب آفتابگردان در صنعت تولید شوینده های صنعتی و خانگی به مصرف می رسد.
  • به عنوان چرب کننده و نرم کننده در صنعت کاغذ و فیبرسازی استفاده می شود.
  • در تولید روان کننده ها، گریس های مخصوص و امولسیفایرها کاربرد دارد.

 اسید چرب لینولئیک اسید

جهت دریافت مشاوره علمی و تخصصی در خصوص این محصول و سایر محصولات شرکت و سفارش خرید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

در ادامه دیگر

مقالات مرتبط چرب شیمی

دیدگاه شما

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *